THEATER

MUZIEK | THEATER | DANS | OPERA |CABARET
Scroll down ▼

Theater


De afgelopen jaren werkte ik aan zeer uiteenlopende voorstellingen. Als dramaturg, regisseur, adviseur, programmeur en projectleider. Iedere keer ben ik daarin op zoek naar nieuwe, creatieve manieren om verhalen, ideeën, emoties, gedachtes en maatschappelijke thema's vorm te geven, te bevragen, te herzien, te kantelen en over het voetlicht te brengen.

Hieronder een aantal voorbeelden van deze voorstellingen.

 

Logica

brengt je van A naar B

Verbeelding

brengt je overal

Albert Einstein

Theater Kikker

Theater Kikker in Utrecht toont eigentijds, vernieuwend theater, dans, nieuwe makers en jong talent. Uit Utrecht en de rest van Nederland. Voor het seizoen 2021-2022 verving ik tijdelijk de vaste programmeur van Theater Kikker.

Programmeur voor seizoen 2021-2022: Jolie Vreeburg en Vincent Wijlhuizen

Queer the Stage

Een drietal queer theatermakers (Jip Bartels, Jürgen Theuns en Hein Van Beem) uit verschillende generaties onderzoekt wat er gebeurt als je de vastgelegde, traditionele rolverdeling in de bestaande theaterliteratuur doorbreekt. Dit keer spelen/lezen we een bewerking van De Meeuw van Anton Tsjechov. 

Dokter Dorn: Vincent Wijlhuizen

Hoe ik talent voor het leven kreeg

In deze kleurrijke voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterbeleving. De gezelschappen WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties, ICK Amsterdam en de Meervaart bundelen hun krachten.

Creatief producent De Expeditie en werving spelersgroepen : Vincent Wijlhuizen

Meesterwerken

Dit is het enige moment in het jaar waarop de topgezelschappen zoals Scapino Ballet Rotterdam, Het Nationale Ballet, Introdans en Another Kind of Blue op één podium te bewonderen zijn.

Eindregie: Vincent Wijlhuizen

Het Nederlandse Dansdagen Gala

Deze avond worden de Nederlandse dansprijzen uitgereikt. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht, De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en de prestigieuze Zwanen. Verder te zien: Nicole Beutler Projects met 8: METAMORPHOSIS zien. 155 met Motors. Amos Ben-Tal met 60. Conny Janssen Danst met BROOS. (Foto's: Sjoerd Derine)

Eindregie: Vincent Wijlhuizen

Chanting Forest - Heimland

Tijd en aandacht zijn schaars. Hoe verdelen wij die eigenlijk over onszelf, anderen en de maatschappelijke thema’s die ons bezighouden? Diederik Rijpstra probeert, samen met het koor Consensus Vocalis, antwoord te vinden op deze vraag met zijn compositie Chanting Forest tijdens festival Heimland.

Dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

Schermafbeelding 2018-06-12 om 11.30.34

Between Us

Je hebt familie en je hebt vrienden. Maar wat als je vrienden je familie zijn? The Ruggeds kennen elkaar sinds hun tienerjaren. Met elkaar groeiden ze op en werden ze hun eigen versie van een familie. Niet samengebracht door DNA, maar door ervaringen. In ‘Between Us’ proberen ze de banden te ontrafelen die hen verbinden.

Dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

the-ruggeds-between-us-rutger-pauw

Beste Evan Hansen

Middelbare scholier Evan Hansen slijt zijn dagen met het gevoel dat hij onzichtbaar is voor iedereen. Wanneer een tragische gebeurtenis zijn gemeenschap schokt en hem in het centrum van de aandacht plaatst, krijgt Evan de kans van zijn leven: een kans om erbij te horen. Maar ten koste van wat?

Regie: Vincent Tilanus en Vincent Wijlhuizen

Schermafbeelding 2019-02-11 om 20.47.54

Climate Comedy Night II

Arjen Lubach, Hans Dorrestijn, Dominee Gremdaat, Lucky Fonz III, Rene van Meurs en Kasper van der Laan drijven tijdens de tweede editie van de Climate Comedy Night de spot met windmolens, boomknuffelaars, vijftigers met zonnepanelen, vegans en groene gekkies. De presentatie is in handen van Helga van Leur.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Climate Comedy Night

Rusthuis Almere

Tijdens een bezoek aan een aantal 'old people houses', raakte de ploeg van het Belgische theatergezelschap Bad van Marie gefascineerd door de verhalen van bewoners en personeel. Zij inspireerden hen om een nieuwe voorstelling op locatie te maken. Het resultaat is een verrassende combinatie van theater, film en installaties: 'Rusthuis'.

Acteur: Vincent Wijlhuizen

Rusthuis – Bad van Marie

Het Nederlandse Dansdagen Feest

Een avond met werken van Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans en Nederlands Dans Theater, twee protegés van het Dansersfonds ’79, studenten van de Nationale Ballet Academie en van Danae Dimitriadi en Dionysios Alamanos (winnaars van de Rotterdam International Duet Choreography Competition). Eregast zijn Alexandra Radius en Han Ebbelaar.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Schermafbeelding 2018-10-24 om 16.48.24

Het Nederlandse Dansdagen Gala

Dit is de avond waarop de belangrijkste dansprijzen van ons land worden uitgereikt. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en voor Jong Publiek en de prestigieuze VSCD prijzen: de Zwanen. Daarnaast is er werk te zien van Shailesh Bahoran, Nicole Beutler Projects, Iván Pérez, Samir Calixto,  Conny Janssen Danst en ICK Amsterdam.
Regie: Vincent Wijlhuizen
Logo NDD

Zielehuid

In deze muziektheatervoorstelling speelt en zingt Eva van den Bosch op muziek van Deborah van der Velde het verhaal van een jonge vrouw die verstrikt raakt in haar zorgvuldige creatie van de werkelijkheid. Een verhaal over haar zoektocht naar houvast, liefde en geluk.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Schermafbeelding 2018-04-17 om 22.14.32

Chanting Forest

Tijd en aandacht zijn schaars. Hoe verdelen wij die eigenlijk over onszelf, anderen en de maatschappelijke thema’s die ons bezighouden? Diederik Rijpstra probeert, samen met het koor Consensus Vocalis, antwoord te vinden op deze vraag met zijn compositie Chanting Forest.

Dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

Schermafbeelding 2018-06-12 om 11.30.34

Antigone

Al tijden woedt er een verschrikkelijke oorlog. Antigone mag van de nieuwe koning een van haar broers, die is omgekomen in de oorlog, niet begraven. Kiest ze voor de wetten en regels, of volgt ze ten koste van haarzelf haar hart? K.U.S.T speelt een moderne, muzikale versie van dit eeuwenoude verhaal.

Regie: Vincent Wijlhuizen

WhatsApp Image 2018-02-07 at 15.00.25

I Can See Myself Through Your Eyes

Regisseuse en choreograaf Cecilia Moisio en zang improvisator Ineke Vandoorn onderzoeken structuren van macht en kritiek in hun duet I Can See Myself Through Your Eyes: een multidisciplinaire voorstelling die beweging, zang en tekst op een sterke en eigenwijze manier combineert.

Dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

Mijn Kleine Zeemeermin

Een sprankelende jeugdtheatervoorstelling over liefde, moed en de zoektocht naar je roots. Grappig, spannend en ontroerend. Een voorstelling van Eva van den Bosch met live (harp)muziek van Mai Flesseman.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Het Nederlandse Dansdagen Gala

Tijdens dit gala is werk te zien van prominente en aanstormende choreografen en gezelschappen. Oa van Marina Mascarell, Another Kind of Blue, Club Guy & Roni, Conny Janssen Danst, Jiří Kylián en Scapino Ballet Rotterdam. Bovendien worden deze avond de Prijzen van de Nederlandse Dansdagen en de Zwanen uitgereikt.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Diner d'Honneur 2017

Met het Diner d’Honneur wordt er stilgestaan bij de schoonheid van de Nederlandse dans door de genomineerden van de dansprijzen te presenteren. Tevens gaan dansgezelschappen en dansmakers samen met theaterprogrammeurs en -directies aan tafel.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Rusthuis - Moment Festival

Tijdens een bezoek aan een aantal 'old people houses', raakte de ploeg van het Belgische theatergezelschap Bad van Marie gefascineerd door de verhalen van bewoners en personeel. Zij inspireerden hen om een nieuwe voorstelling op locatie te maken. Het resultaat is een verrassende combinatie van theater, film en installaties: 'Rusthuis'.

Acteur: Vincent Wijlhuizen

Romeo en Julia

Boosheid en woede sluimert als een veenbrand door de stad en lijkt alles te verteren. En tegelijkertijd is dit een verhaal over de liefde. Theatergroep K.U.S.T speelt een actuele voorstelling over verliefdheid die onverwacht en genadeloos kan toeslaan.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Circles

Choreograaf Cecilia Moisio en zangeres Ineke Vandoorn zitten letterlijk gevangen in een grote cirkelvormige ruimte. Het biedt een veilige plek voor spel, onschuld en onderzoek, maar leidt door zijn begrenzing ook tot kwetsbaarheden.

Dramaturgie en coaching: Vincent Wijlhuizen

Diner d'honneur

Dit is het diner tijdens de Nederlandse Dansdagen ter ere van de genomineerden van de Zwanen, de Nederlandse dansprijzen en ter opening van het festival.

Presentatie: Hadassah de Boer

Foto's:  Jochem Jurgens

Regie: Vincent Wijlhuizen

Openingsprogramma Nederlandse Dansdagen

Dit programma toont de mooiste dansfragmenten van de afgelopen paar jaar van Club Guy&Roni, Conny Janssen Danst, ICK, LeineRoebana, NBprojects, T.r.a.s.h. en WArd/waRD. Tevens worden de VSCD Dansprijzen, de Zwanen, uitgereikt.

Presentatie: Daphne Bunskoek en Art Rooijakkers

Regie: Vincent Wijlhuizen

Of dit.

”Als jij een ananas in je kont moest steken, welke kant zou jij dan eerst doen… de bolle kant of de puntbladeren eerst…?” Eén ding staat steeds vast: je MOET kiezen. Wat kies jij? 'OF DIT.' is een voorstelling van Lotte Middendorp en Sharon van Wageningen, ’De Lefgozers’, over het maken van keuzes.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Mum's The Word

De dansvoorstelling Mum's The Word van Cecilia Moisio gaat over de relatie tussen moeders en dochters. Het betekent: iets geheim houden en het aan niemand vertellen. In een huis vol herinneringen komen de persoonlijke verhalen langzaam aan het licht.

Spelregie en dramaturgie advies: Vincent Wijlhuizen

chUrchroad

Club chUrch, de club die centraal staat in de documentaire ChUrchroad, is een minimaatschappij in Amsterdam. Een cruise club die soms niet goed begrepen wordt. Regisseur Robin Vogel heeft er een kant van zichzelf ontdekt, die hij niet had verwacht. Is de homo-emancipatie wel zo ver als wij in Nederland soms denken?

Dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

Het Wonderbaarlijke Improvisatieavontuur

Met snelle grappen, intelligente invallen en ter plekke verzonnen vergezichten scheren de mannen van impro-cabaretgroep Op Sterk Water langs de rafelranden van de fantasie en voeren ze het publiek in een kolkende stroom mee tot voorbij de horizon van de verbeelding.

Regie advies: Vincent Wijlhuizen

Kontaktzonen

'Kontaktzonen' (Contact Zones) is een danstheaterstuk wat op subtiele wijze de complexiteit van het in contact komen met jezelf en de ander verbeeldt. In deze voorstelling van Dansspelfilmensemble Meli Kuhn draait het om het spel tussen verlangen, illusie en realiteit. De performers tonen de onbeholpenheid en wanhoop van het zoeken naar contact. De wens gezien te worden en de ander echt te zien..

Dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

Rusthuis - Axis Festival

Tijdens een bezoek aan een aantal 'old people houses', raakte de ploeg van het Belgische theatergezelschap Bad van Marie gefascineerd door de verhalen van bewoners en personeel. Zij inspireerden hen om een nieuwe voorstelling op locatie te maken. Het resultaat is een verrassende combinatie van theater, film en installaties: 'Rusthuis'.

Acteur: Vincent Wijlhuizen

Don Quichot

Als Don Quichot ons iets leert, dan is het wel dat het glas niet half vol of half leeg is. Het is altijd en overal meer dan vol, als je maar blijft geloven en hopen. Deze toneelvoorstelling van K.U.S.T, die in DeLaMAr in Amsterdam in première ging, is een moderne, vlotte bewerking van het aloude verhaal. Alleen, wat hebben Pino, Beyonce en een gefrustreerde jager hier mee te maken?

Regie: Vincent Wijlhuizen

Tekstbewerking: Kim Goedegebure en Vincent Wijlhuizen

Ballroom Dreams

Voor de Koorbiennale betreden de vijf mannen van het Duitse ensemble Amarcord, de vijf vrouwen van het Nederlandse Wishful Singing, samen met gitarist/componist Marc van Vugt en improviserend jazzzangeres Ineke Vandoorn het podium. Samen laten zij zich inspireren door de vooroorlogse ballroom-scene, een muziek- en danscultuur vol heimelijke spanningen, verwachtingen, codes en etiketten.

Regie: Vincent Wijlhuizen

The FriendShow

Scherp, eerlijk en met ontspoorde analyse scheppen cabaretiers Kim Goedegebure en Renate Reijnders nieuwe regels in het sociale leven. Ontmoetingen in de koffiecorner van de supermarkt (hè, gezéllig), naast een vreemde zitten in de trein, elkaar tegenkomen in het theater. Of onderhouden we gewoon liever contact via Whatsapp?  Een dynamische en muzikale voorstelling en op de man af, zoals we van Reijn en Goed gewend zijn.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Performing Gender

Een Europees dansproject dat de stereotype beelden rondom seksuele voorkeur, identiteit en gender wil bevragen en kantelen. Door Arcigay Il Cassero/Gender Bender (Italië), Nederlandse Dansdagen, Paso a 2 Plataforma Coreografica Asociacion Cultural (Spanje) en Domino/Queer Zagreb (Kroatië). O.a. met Museum Reina Sofia , Bonnefantenmuseum, Jan van Eyck Academie.

Projectleiding en advies: Vincent Wijlhuizen

Opening Night - Feel The Arts

Dit gala-programma toont de veelzijdigheid, de schoonheid en de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van dans, theater en muziek met de ouder wordende mens als hoofdrolspeler. In het kader van 'Lang Leve Kunst' tonen onder andere Granny’s Finest, Music Generations, Symphonic Seniors van het Residentieorkest en LeineRoebana en Dario Tortorelli met (OLD)Fashion(ed) van de Nederlandse Dansdagen hun kunsten.

Regie: Vincent Wijlhuizen

L.O.V.E.

In deze dans- en theatervoorstelling schetst Cecilia Moisio hoe je jezelf kunt verliezen in de zoektocht naar liefde, maar ook in hoeverre de verwachtingen van de samenleving en de media ons liefdesgedrag beïnvloeden.

Spelregie en dramaturgie advies: Vincent Wijlhuizen

Act Your Age

Een Europees dansproject, waarbij het ouder wordende lichaam centraal staat. Geïnitieerd door Dance House Lemesos (Cyprus), Opera Estate Festival (Italië) en Festival Nederlandse Dansdagen.

Projectleiding en dramaturgie advies: Vincent Wijlhuizen

Het Monica Da Silva Trio

Arjen Lubach en Tim Kamps behoren tot het Monica da Silva Trio. Het blijvende gemis van de zangeres wordt in deze muzikale cabaretvoorstelling ruimschoots goedgemaakt met extra droge humor, nog meer scherpe teksten en kekke muziek.

Eindregie: Vincent Wijlhuizen

Certain Doubts

Hoe meer je weet, hoe meer je twijfelt. Deze danssolo van Jessica van Rüschen,  gemaakt bij Dansateliers in Rotterdam, is een ode aan die twijfel.

Dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

Juxtapose

In deze dansvoorstelling van Cecilia Moisio zitten twee vrouwen gevangen in het streven naar perfectie versus zichzelf zijn. Ze zijn verleidelijk, grappig en provocerend met een vleugje sarcasme. Maar kunnen ze het beeld dat zij voor zichzelf hebben gecreëerd hoog houden?

Spelregie en dramaturgieadvies: Vincent Wijlhuizen

Kamps & Kamps II

De tweelingbroers Tim en Wart Kamps staan met z'n tweeën, oftewel zonder Rooyackers, op het toneel. In hun nieuwe voorstelling ontvangt Tim allerlei gasten voor zijn megalomane talkshow. Maar of dat wel zo’n goed idee is...

Regie: Vincent Wijlhuizen

Sneeuwitje, wat ben je mooi

De poppentheatervoorstellingen 'Sneeuwitje, wat ben je mooi' van Virga Lipman, is een theatrale vertelling van het aloude verhaal. Vol poetische en grappige beelden toont het een verhaal over vriendschap, ijdelheid en het grote avontuur.

Regie: Vincent Wijlhuizen

BigLifeHi

Het geluid van BigLifeHi doet meer denken aan de hedendaagse ambient pop dan aan de traditionele Nieuwe Muziek. BigLifeHi is een toegankelijke voorstelling met theatrale elementen die de bezoeker laat ervaren waar het Rosa Ensemble toe in staat is.

Regie en dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

One Night's Dance

Elk jaar worden vijf talentvolle choreografen door Dansateliers Rotterdam uitgedaagd om een nieuw stuk binnen een beperkte termijn te creëren. Dit keer: Boy Oh boy van Connor Schumacher, Pushing Paper van Sandrina Lindgren, My Idea of Fun van Ans Kanen, Analog Work (work-title) van Katerina Dietzová, Eggs Are Good For Your Hair van Katja Heitmann.

Dramaturgie advies: Vincent Wijlhuizen

Ik ben geen kernfysicus

Je komt erachter: je bent intelligent, sportief en handig. Maar je bent niet de nieuwe Albert Einstein. Je zult de Olympische Spelen nooit halen. En je kunt prima je fiets repareren, behalve als het om de trap-as gaat. Of de ketting. In het liedjesprogramma 'Ik ben geen kernfysicus' gaat AKF winnaar Roemer van der Steeg na wat er nog wel mogelijk is.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Mol komt weer thuis

Kleine Mol heeft een huisje dat steeds als het regent onder water loopt. Hij besluit een ander huisje te zoeken. Onderweg kom hij rat tegen en mag bij hem logeren. Maar of het daar fijner is…. 'Mol komt weer thuis' van Virga Lipman is een verhaal over vriendschap en je thuis voelen.

Regie: Vincent Wijlhuizen

De Bende van de Korenwolf

In deze familiemusical van FeECreaties, naar een boek van Jacques Vriens, zijn de ouders altijd aan het werk. De kinderen moeten zichzelf maar vermaken. Als er plotseling eten uit Hotel de Korenwolf, waar zij wonen, verdwijnt en een klasgenootje van puber Pepijn verdwijnt, staat de Bende voor een raadsel.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Het Leven Uit Een Dag

In deze speelfilm van Marc de Cloe naar een boek van A.F.Th. van der Heijden zien we een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad éénmalig is. Benny (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) en Gini (Loïs Dols de Jong) worden zo verliefd op elkaar dat één dag niet lang genoeg is.

Vincent Wijlhuizen speelt in deze film de bijrol van Gids

Alice in Space

Alice In Space is De Kleine Prins on acid. Hoeveel tijd kost het om een veilig maar kleurloos bestaan achter je te laten en een kosmos van nieuwe avonturen in te stappen?  Een geïmproviseerde ruimte-opera  door Ineke van Doorn (zang, tekst), Ingmar Heytze (verteller, tekst), Marc van Vugt (gitaar, compositie) en muziek door Marc van Vugt's Big Bizar Habit.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Hi! My name is...

Cecilia Moisio, Erin Harty en de Finse rapband Urbaanilegenda (Jonne Kuusisto, Ossi Valpio, Joni Vanhanen) onderzoeken hoe ver ze bereid zijn te gaan om liefde te vinden en eenzaamheid te verdoven? Een confrontatie met hun eigen verlangen naar contact, waarin ze zich blootgeven via tekst, spoken word, rap en beweging.

Spelregie en dramaturgie advies: Vincent Wijlhuizen

Wat is de zee toch groot!

'Wat is de zee toch groot' van Virga Lipman is een voorstelling over de kracht van het water en de kracht van de fantasie. Gebaseerd op het verblijf van Godfried Bomans in volstrekte eenzaamheid op het waddeneiland Rottumerplaat in 1971, waarbij hij dagelijks een gesprek had met radioverslaggever Willem Ruis.

Regie: Vincent Wijlhuizen

On Reality

Choreograaf Douglas Bateman daagt in deze voorstelling, onder de vlag van Dansateliers Rotterdam, het publiek uit, door te spelen met perceptie. Want wat is nu eigenlijk echt? De wereld om ons heen bepaalt hoe we de realiteit ervaren.

Dramaturgie: Vincent Wijlhuizen

Krekel en Mier

Krekel is door het dolle heen, omdat het zomer is.
Mier bouwt alvast een veilige plek voor als het koud wordt. En dan wordt het winter. Hoe moet dat nu  verder? Een jeugdtheater voorstelling van Theater Kwark na de oude fabel ‘De krekel en de mier’ van La Fontaine en met muziek uit 'De Vier Jaargetijden' van Antonio Vivaldi
.

Regie: Vincent Wijlhuizen

The Grand Domestic Revolution

Een meerjarig “levend onderzoeksproject” dat Casco in Utrecht initieerde. Kunstenaars, ontwerpers, huishoudelijk werkers, architecten, tuiniers en activisten onderzoeken de traditionele en hedendaagse verdelingen tussen openbare ruimte en privédomein. 'I will not ask anything about you, you will not ask anything about me' van Matthijs de Bruijne was onderdeel van de eind expositie.

General manager: Vincent Wijlhuizen

Oude Waakhond

Afgunst, wraak, verzadigde vetten: het is tijd voor een nieuwe mens. Dit liedjesprogramma is een terugblik op de ouder wordende mens. Vanachter de piano zingt cabaretier Roemer van der Steeg over de oude mens, met al zijn primitieve driften en gebreken.

Regie: Vincent Wijlhuizen

Schermafbeelding 2016-07-22 om 20.01.13

Leeuwenhart!

Een theatervoorstelling naar het boek 'De gebroeders Leeuwenhart' van Astrid Lindgren.
Kruimel krijgt op een dag te horen dat hij niet lang meer te leven heeft. Zijn broer Jonathan, vertelt hem over een land waar je heen gaat na je dood. Dit land, 'Nangijala' genaamd, is een land waar avonturen worden beleefd.

Eindregie: Vincent Wijlhuizen

Masculine

It's a man's world! De moderne man moet sterk zijn, zelfbewust en assertief. Deze voorstelling van Cecilia Moisio toont een portret van een man, danser Andreas Kuck, die probeert te overleven in een wereld van geld, stress en eindeloze concurrentie. Hij vecht, hij valt en struikelt in een vicieuze cirkel van streven naar perfectie. Puur, rauw en naakt.

Spelregie en dramaturgie advies: Vincent Wijlhuizen

Hartkloppingen

Tijdens het UITFeest in Utrecht staat het Stadhuisplein in het teken van Hartkloppingen. Acteurs fluisteren het publiek toe, passanten worden ten dans gevraagd en zangers zingen er voor afzonderlijke luisteraars. Heb een culturele blind date of laat het Rode Kruis je hartzeer wegnemen. Met Peggy Olislaegers, Theo Tienhoven, Theater Kikker, Yo! Opera, NUT, Rosa Ensemble, Dox, TG Sonja, De Ponies en de HKU.

Coördinatie en projectleiding: Vincent Wijlhuizen

Itoek en het ijsbeertje

Een man brengt zijn zoontje Itoek naar zijn zuster die aan de andere kant van de eindeloze ijsvlakte woont. Zijn vrouw is gestorven en hij kan niet voor zijn zoontje zorgen. Als vader op ijsberenjacht gaat, wordt een ijsbeertje van de moeder gescheiden en belandt hij in het kamp waar Itoek alleen is achtergebleven. De twee sluiten vriendschap en Itoek besluit weg te lopen samen met zijn nieuwe vriend.

Spel: Vincent Wijlhuizen + Virga Lipman