Europees project Pivot Dance tweede jaar in gegaan

IMG_0118

Inmiddels is het Europese project Pivot Dance het tweede jaar in gegaan. In Pivot Dance staat gezamenlijk cultureel leiderschap van choreografen en producenten centraal. Dit houdt in dat choreografen en producenten elkaar niet pas aan het eind van het creatieproces ontmoeten, maar vanaf de start van het project de afzonderlijke processen samenvoegen tot één proces. De bundeling van artistieke en productionele visies en krachten kunnen hierdoor tot nieuwe inzichten leiden in het artistieke werk. 

Audience Club
Ook het publiek speelt een belangrijke rol spelen bij het creatieproces. Het onderdeel waar ik binnen het project aan werk. Alle Europese partners zetten een Audience Club op waarin diverse toeschouwers (uit alle lagen van de bevolking) worden verenigd om betrokkenheid en een actieve publieksrol te stimuleren. In Nederland bestaat deze groep uit 12 mensen met een diversiteit aan achtergronden. De kern is hierbij om publiek niet alleen te betrekken bij het uiteindelijke artistieke resultaat, maar ook in het creatieproces. Toeschouwers krijgen hierdoor een sleutelpositie in het aanscherpen van het creatieve proces.

In Nederland werken twee duo’s binnen Pivot Dance aan een nieuwe voorstelling. Choreograaf Iván Pérez zal tijdens Pivot Dance samen gaan werken met creative producer Joriene Blom. Het tweede duo bestaat uit choreograaf Dario Tortorelli en creative producer Fred Bax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *