Festival Boulevard van start

Theaterfestival Boulevard brengt elf warme augustusdagen een verfrissend aanbod van theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen. Dit jaar mag ik de programmering verzorgen van het Josephkwartier, een plek op het festival waar in 4 zalen en een binnentuin het bezoeken van voorstellingen, ateliers, ontmoetingen en dialoog centraal staan.

Op het befaamde festivalplein onder de kastanjebomen, aan de voet van de Sint-Janskathedraal, vind je een sfeervol festivalhart met restaurants, foodtrucks en een feestelijk theateraanbod. Zo is er theater in tentjes, muziektheater en een kinderprogramma in het BLVRD Theater, internationaal straattheater en livemuziek.

Maar er is meer: er zijn voorstellingen te zien op alle Bossche podia en in de musea die de stad rijk is, en er is theater op locatie! Denk daarbij aan natuurgebieden, wijken, winkels, leegstaande panden, op het dak of in het café. Deze voorstellingen maken we toegankelijk door soepele busverbindingen vanaf het centrale festivalplein aan de Parade.

Twee jaar geleden kwam het Josephkwartier er als locatie bij, op een steenworp afstand van het festivalplein. Hier zie je werk van theatermakers die zich verhouden tot de actualiteit, en creëerden we een plek voor de dialoog tussen kunstenaar en publiek. Samen aan lange tafels dineren, debatteren en mijmeren.

Inhoudelijk kiezen we voor warmbloedig theater van podiumkunstenaars uit alle windstreken. De 34ste editie van Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 2 t/m 12 augustus 2018.

Meer info: Theaterfestival Boulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *