Nederlandse Dansdagen komen eraan

Nog even en de Nederlandse Dansdagen beginnen weer. Dinsdag 1 oktober 2019 barst de 22e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen los. Zes dagen lang is de top van de Nederlandse danswereld in Maastricht om de ongekende diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse dans met het publiek te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van avant-garde tot moderne dans, van oude meester tot jong talent en van performance art tot dans voor een jong publiek. Hét dansfestival van het jaar, waarbij de gehele diversiteit van de Nederlandse dans naast elkaar staat op één podium en wat een ontmoetingspunt is voor het publiek en de professional, is uniek.

Dit jaar regisseer ik op vrijdag avond het Nederlandse Dansdagen Gala, waarin traditiegetrouw de dansprijzen van Nederland worden uitgereikt:

  • De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor veelbelovend choreografietalent.
  • De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek voor veelbelovende makers van jeugddans.
  • En de prestigieuze Zwanen, de Oscars van de Nederlandse dans.

Daarnaast regisseer ik op zaterdagavond Meesterwerken. Tijdens deze avond is de rijkdom van de Nederlandse dans in zijn volle breedte te ervaren. Dit is het enige moment in het jaar waarop de topgezelschappen zoals Scapino Ballet Rotterdam, Het Nationale Ballet, Introdans en Another Kind of Blue op één podium te bewonderen zijn.

Er zijn nog kaarten. Dus check de site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *