Twee voorproefjes op UITMarkt Amsterdam

Komend weekend is in Amsterdam de jaarlijkse opening van het culturele seizoen: de UITMarkt. Op zondag 27 augustus zijn alvast 2 voorproefjes te zien van voorstellingen die het komend seizoen in de theaters in Nederland te zien zijn. Van je jeugdtheatervoorstelling ‘Mijn Kleine Zeemeermin’, waar ik de regie van doe. En van de dansvoorstelling ‘I Can See Myself Through Your Eyes’, waar ik de spelcoaching/dramaturgie van doe. Kom vooral kijken!

O ja, de toegang is gratis.

 

I Can See Myself Through Your Eyes

Zondag 27 augustus 2017 om 14.00 uur in het Scheepvaatmuseum

Duet door Cecilia Moisio en Ineke Vandoorn. Choreograaf en performer Cecilia Moisio en zangeres Ineke Vandoorn zitten letterlijk gevangen in een grote cirkelvormige ruimte. Het biedt een veilige plek voor spel, onschuld en onderzoek, maar leidt door zijn begrenzing ook tot kwetsbaarheden. Hoe gaan we om met kritiek? Zijn we een autonoom individu of alleen een weerspiegeling van de meningen van anderen? Het publiek zit op de huid van de spelers en wordt meegenomen in hun zoektocht in het kijken en bekeken worden. ‘I Can See Myself Through Your Eyes’ is een multidisciplinaire voorstelling die beweging, zang en tekst op een sterke en eigenwijze manier combineert, typerend voor het werk van Cecilia Moisio. Rauwe emotie wordt gecombineerd met strakke, beheerste choreografie. Bewegend en zingend gaan de twee vrouwen een spottende, steeds fellere dialoog aan over het kunstenaarschap in de moderne tijd.

 

Mijn kleine zeemeermin

NEMO Science Museum Theater

‘Ik ben geen gewoon meisje. ’s Nachts heb ik de mooiste dromen, over wonderlijke zeewezens en eindeloze golven. Waarom houdt mijn moeder me binnen? Eén ding is zeker: die reusachtige blauwgroene golven hebben er alles mee te maken…’ En Lelie, een dappere kleine zeemeermin gaat op reis. Onderweg beleeft ze een spannend avontuur en ontmoet ze wonderlijke figuren, zoals een vreemde piraat en het oudste wezen van de oceaan. Een sprankelende voorstelling over liefde, moed en de zoektocht naar je roots. Grappig, spannend en ontroerend. Een voorstelling van Eva van den Bosch met live (harp)muziek van Mai Flesseman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *